Skip to content

Termeni si conditii

CASA RETRO EXPORT IMPORT srl
Intrarea Geneva 8, sector 1, 011735 Bucuresti
RO 1594335

J40/8561/1991
Tel 0722510227                  
comenzi_at_casaretro.com

Bine ati venit pe site-ul www.casaretro.com sau casaretro.ro

Speram ca produsele noastre va vor satisface exigentele si va vor fi de folos in dezvoltarea abilitatilor creative, de lucru manual si hobby craft handmade. Pe parintii si adolescentii care prefera jocurile, ii invitam sa savureze toata gama de jocuri si jocuri IQ.

Va rugam sa citit cu atentie urmatoarele detalii si informatii importante pentru dumneavoastra:

 1. Elemente definitorii

Termenii si conditiile generale prevazute in continuare se vor aplica tuturor cumparatori de bunuri si servicii de catre CASA RETRO EXPORT IMPORT SRL, prin intermediul magazinului virtual www.casaretro.com sau casaretro.ro si pot fi modificate oricand de catre CASA RETRO EXPORT IMPORT SRL.

Astfel, urmatorii termeni vor insemna:

Cumparator – persoana fizica sau juridica ce lanseaza o comanda.

Vanzator – societatea comerciala CASA RETRO EXPORT IMPORT SRL, avand sediul social in Bucuresti, strada Intrarea Geneva 8, sector 1, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/8561/1991, CIF RO1594335, cu cont la Trezoreria sectorului 1 si la la Banca Transilvania, Agentia Victoria.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile iar Cumparatorul este de acord sa faca plata si sa primeasca aceste Bunuri si Servicii.

Contract – o Comanda confirmata de catre Vanzator.

Drepturi de proprietate Intelectuala – toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.

Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.

 1. Documente contractuale

Pentru a cumpara de pe site-ul nostru, trebuie sa va creati un cont in magazinului virtual www.casaretro.com sau casaretro.ro, iar la crearea contului sunteti de acord sa furnizati informatii reale corecte si complete despre dumneavoastra, asa cum sunt specificate in sectiunea Login,

Confirmarea inregistrarii comenzii dumneavoastra in site

Pentru persoane inregistrate: intr-un interval de maxim 72 ore veti primi o confirmare a comenzii prin e-mail.

Pentru persoane inca neinregistrate: in caz ca sunteti neinregistrat, NU puteti achizitiona produsele comercializate pe site-urile www.casaretro.com si casaretro.ro. Va rugam sa va inregistrati intai si apoi sa generati o comanda. Va rugam sa completati formularul de inregistrare cu datele solicitate. Intr-un interval de maxim 72 ore veti primi o confirmare a comenzii prin e-mail.

Important! Va rugam sa va creati acest cont doar daca aveti intentia de va achita produsele comandate. In caz de retur prin refuz de achitare sau alt motiv neintemeiat ne rezervam dreptul de a refuza pe viitor comenzile venite in numele dvs.

Important! Furnizarea de date fictive indreptateste furnizorul sa-si recupereze pe cale juridica costurile de ambalare si expediere.

Orice incercare de a furniza informatii false, de a accesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica continutul site-ului www.casaretro.com sau casaretro.ro sau de a afecta performantele serverului pe care este postat site-ul www.casaretro.com sau casaretro.ro, va fi considerata tentativa de fraudare a sistemelor www.casaretro.com sau casaretro.ro si va duce la blocarea imediata a accesului acelei persoane si ne rezervam dreptul de a anunta autoritatile competente despre aceasta tentativa.

 

Deschiderea de cont pentru a putea cumpara de pe site-ul nostru, solicita din partea dumneavoastra sa va alegeti o adresa de email pe care o detineti si o parola, cunoscute doar de dumneavoastra. Aveti obligatia de a pastra confidentialitatea parolei prin care va puteti accesa contul deschis pe www.casaretro.com sau casaretro.ro. Casa Retro Export Import srl nu este raspunzatoare daca dumneavoastra pierdeti sau instrainati parola de acces in contul dumneavoastra deschis pe www.casaretro.com sau casaretro.ro

 

Mentionam ca datorita costului logistic antrenat de o comanda efectuata on-line, suma minima a unei comenzi este de 50 lei.

 

Prin lansarea unei Comenzi electronice pe site-urile anterior mentionate, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.

 

Daca Vanzatorul confirma Comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Comanda se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) sau electronica (e-mail) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract.

 

Confirmarea Comenzii se face electronic (e-mail) sau in cazuri exceptionale, telefonic. Preturile produselor din comanda sunt valabile o zi lucratoare de la data inregistrarii comenzii.

 1. Extinderea obligatiilor vanzatorului

Informatiile prezentate pe site-urile Vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator unilateral, fara o anuntare prealabila.

Comunicarea cu magazinul online se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vis a vis de produse, sau comunicarea prin adresele mentionate mai sus sau la sectiunea contact. Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Cei care acceseaza sau viziteaza site-ul pot face comentarii si orice alte comunicari; sa transmita sugestii, idei, intrebari sau alte informatii, atata timp cat continutul acestora nu este ilegal, obscen, amenintator, defaimator, nu tulbura in nici un fel viata privata a altor persoane, nu incalca drepturile de proprietate intelectuala, nu contine virusi, texte vizand diverse campanii de promovare, scrisori in lant, email-uri in masa sau orice alta forma de spam. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.

Vanzatorul are dreptul (dar nu si obligatia) de a sterge orice astfel de continuturi identificate pe site si nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comunicari.

Prin accesarea site-urilor www.casaretro.com si casaretro.ro, folosirea, vizitarea, comandarea, abonarea la newsletter sau trimiterea de email-uri adresate Vanzatorului, in care comunicarea se realizeaza in mod electronic, se considera ca utilizatorul consimte primirea notificarilor de la Vanzator in modalitate electronica, incluzand si comunicari prin email sau prin anunturi pe site.

 1. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala

Numele site-ulrilor si insemnele grafice sunt marci inregistrate in proprietatea CASA RETRO EXPORT IMPORT SRL si nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului. Imaginile din magazinul online www.casaretro.com sau casaretro.ro nu pot fi preluate, copiate sau folosite, fara acordul scris al proprietarului.

 1. Termene – penalitati

In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau primire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul de termenul estimat de finalizare a livrarii. Cumparatorul va avea dreptul sa revendice daune suplimentare de la Vanzator, cand este permis de lege, in cazul neindeplinirii totale sau partiale din partea Vanzatorului a executarii Contractului in conformitate cu termenele stabilite.

Comanda facuta de Cumparator, este achitata de acesta prin transfer bancar sau prin plata la curier. In cazul in care comanda este achitata prin transfer bancar, Vanzatorul va expedia comanda numai dupa ce Cumparatorul transmite dovada platii la adresa de email comenzi_at_casaretro.com.

In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, acesta va informa Cumparatorul despre aceste aspecte prin adresa de e-mail pusa la dispozitie la inregistrare si se va stabili un nou termen de onorare a comenzii in functie de corectarea datelor funizate.

 1. Facturare – plati

Preturile produselor si serviciilor afisate in cadrul site-ului www.casaretro.com sau casaretro.ro, includ T.V.A. conform legii in vigoare.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator documentele fiscale pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii acestora, care includ numele, prenumele, adresa exacta, conform cu legislatia in vigoare, iar in cazul persoanelor juridice, datele complete si corecte ale firmei.

Vanzatorul www.casaretro.com sau casaretro.ro va transmite Cumparatorului documentele fiscale aferente Comenzii.

Pentru o corecta comunicare a documentelor fiscale si a detaliilor despre Comenzi, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul, datele din Contul sau.

In cazul in care aceste informatii sunt indisponibile pentru 48 de ore in contul de client, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de mail: comenzi_at_casaretro.com.

 1. Riscuri si responsabilitati

Livrare: Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat catre Cumparator.

Transport si ambalare: In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat cu care Vanzatorul colaboreaza (firma de curierat Bookurier).

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

 1. Acceptare si retur

Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile.

Pentru produsele vandute si livrate de Vanzator, Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in termen de 14 zile lucratoare fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Acestea trebuie sa fie returnate in aceeasi stare in care au fost livrate, in ambalajul original sigilat si etichetele intacte, insotite de documentele care le-au insotit. Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate de cumparator. Vezi mai multe detalii la sectiunea Returul produse.

 1. Garantii

Toate produsele comercializate de catre site-ul www.casaretro.com sau casaretro.ro, cu exceptia celor resigilate, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor. Produsele sunt noi (exceptie produsele resigilate care sunt semnalizate in site ca resigilate), in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

 1. Transferul proprietatii

Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii integrale din partea Cumparatorului, in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier. In cazul livrarii prin curier, acesta nu este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii eventualei contravalori a acestora.

 1. Raspundere

Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor. Vanzatorul va fi raspunzator in cazul in care sub-contractantii si/sau partenerii sai de orice fel implicati in executarea Comenzii, nu indeplinesc oricare din obligatiile contractuale.

 1. Produsele comercializate

Vanzatorul nu garanteaza ca descrierea produselor sau orice alt continut al site-ului este lipsit de erori sau ca este complet. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere. Nu garantam ca informatiile sunt exacte, complete sau obiective, de aceea nimeni nu trebuie sa se bazeze pe ele pentru nici un scop.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse sunt afisate gresit, din diferite motive, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula livrarea produsului respectiv si de a anunta Cumparatorul in cel mai scurt timp despre acest fapt.

De asemenea, imaginile produselor prezentate pe site au titlu de exemplu, produsele livrate efectiv putand diferi in mica masura de acestea in ceea ce priveste aspectul, culoarea.

Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care isi rezerva dreptul de a efectua livrarea partiala a unor comenzi cu anuntarea prealabila a Cumparatorului si cu acordul acestuia, in cazul in care anumite produse nu mai sunt disponibile din cauza lipsei momentane din stoc sau a epuizarii acestuia.

In cazul in care apar probleme legate de comanda sau eventuale reclamatii va rugam sa ne contactati la comenzi_at_casaretro.com

Vanzatorul nu isi asuma responsabilitatea si nu poate fi facuta responsabila pentru daunele directe, indirecte sau de orice natura ce survin din folosirea in mod impropriu a produselor achizitionate prin intermediul acestui site. Valoarea maxima a obligatiilor Vanzatorului fata de orice Cumparator, in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate, este exact valoarea sumelor incasate de Casa Retro Export Import srl de la respectivul Cumparator in momentul achitarii comenzii.

Vanzatorul va accepta si va analiza in vederea solutionarii, orice reclamatie privind calitatea produselor, doar daca Cumparatorul anunta in scris prin e-mail la adresa comenzi_at_casaretro.com in termen de maxim 24 ore de la primirea coletului. Orice sesizare referitoare la produsul deteriorat sau lipsa ori cu piese lipsa, nu va fi luata in considerare dupa scurgerea celor 24 de ore de la receptionarea coletului. E-mailul il puteti trimite si in zilele nelucratoare. De asemenea, produsele pot fi inlocuite daca reclamatia este intemeiata.