Skip to content

Cum cumpar?

 • Inregistrare – Login
  Comanda prin magazinul online www.casaretro.com sau casaretro.ro necesita crearea unui cont de utilizator. Aceasta se realizeaza prin apasarea butonului CONT NOU din cadrul meniului LOGIN, aflat in partea superioara a paginii. La crearea contului, va sunt solicitate informatii reale, corecte si complete, dintre care obligatorii sunt:
 • numele si prenumele,
 • adresa de e-mail valida,
 • CUI, J (in cazul persoanelor juridice),
 • adresa completa,
 • numar de telefon
 • parola dorita.

Dupa furnizarea acestor date si apasarea butonului de continuare, veti primi un mesaj din partea noastra la adresa de email pe care ati furnizat-o, mesaj in care veti regasi informatiile despre contul dumneavoastra. Toate aceste date ne sunt necesare strict pentru a expedia o eventuala comanda pe care dumneavoastra o faceti in magazinul nostru online.

In cazul in care ati optat pentru abonarea la newsletter-ul magazinului, pentru activarea acestui serviciu este necesara accesarea link-ului prezent in e-mail-ul primit. Apoi, puteti accesa magazinul on-line www.casaretro.com, folosind contul de utilizator creat prin introducerea adresei de e-mail si a parolei in campul dedicat din sectiunea login. Incepand cu acest moment, puteti lansa comenzi prin intermediul magazinului.

 1. Cautarea si selectarea articolelor
  Navigarea in interiorul site-ului casaretro.com se realizeaza prin apasarea butoanelor din meniul superior corespunzatoare categoriilor de produse. Prin apasarea logo-urilor producatorilor prezenti in site, veti fi directionat catre o pagina ce prezinta o selectie a produselor in functie de producatorul ales. O alta optiune de navigare o reprezina utilizarea cautarii. Aceasta presupune introducerea de catre dumneavoastra a unui atribut textual in functie de care va vor fi afisate produsele (Ex: introducerea textului copil va intoarce ca rezultat o pagina afisand toate produsele in a caror descriere si/sau titlu a fost gasita formula copil).
 2. Folosirea filtrelor
  Filtrele reprezinta un instrument pus la dispozitie de magazin in scopul usurarii navigarii spre produsele dorite. Filtrele fac posibila selectia vizualizarii doar a produselorce indeplinesc o suma de atribute dezirabile pentru dumneavoastra. Astfel, folosind filtrele, puteti alege ceea ce va este afisat in functie de pret, producator, varsta, culoare, numar de jucatori si multe altele. Mentionam ca vor fi vizibile la un anumit moment doar filtrele care au sens, insemnnd cele pentru care a fost definita o valoare pentru cel putin un produs din cadrul categoriei in care va aflati (ex: filtrul de culoare va fi absent in categoria jocuri de constructie).
 3. Decizia de cumparare si cosul de cumparaturi
  Indata ce prin navigare ati gasit un produs dorit, apasarea butonului Cumpara va adauga imediat acest produs in cosul dumneavoastra de cumparaturi. In momentul in care ati adaugat un produs in cos, sunteti automat directionat catre pagina cosului dumneavoastra de cumparaturi. Daca, dupa ce ati ales un articol, doriti sa navigati in continuare in magazin, puteti reveni oricand la cosul de cumparaturi prin apasarea butonului Cosul meu.
  Pe pagina cosului de cumparaturi puteti sterge sau modifica numarul de articole introduse in cos. Pentru a schimba numarul articolelor introduse in cosul dumneavoastra de cumparaturi, (exemplu: daca in loc de o bucata doriti sa achizitionati doua bucati), modificati in casuta din dreptul articolului, numarul de bucati, apoi apasati pe butonul actualizeaza. Pentru anularea produsului apasati butonul X.
  Pentru ca dumneavoastra sa aveti in permanenta un control al cumparaturilor, va este afisata si suma totala cu TVA a articolelor din cos. Aceasta suma NU cuprinde taxele de transport si ramburs ale comenzii. Va vom comunica aceste taxe printr-un mesaj dedicat si se vor regasi in actele fiscale ce insotesc comanda.
  Mentionam ca datorita costului logistic antrenat de o comanda efectuata on-line, suma minima a unei comenzi este de 50 lei.
  Dupa verificarea si actualizarea articolelor din cosul de cumparaturi, apasand butonul finalizeaza comanda veti fi automat directionat catre pagina de alegere a modalitatii si adresei de livrare.
 4. Optiuni de livrare a comenzii
  Livrarea prin curier rapid – Bookurier
 5. Tarife de expediere.
  Tariful de transport cat si de ramburs prin curierat se regasesc in tabelul de mai jos:

Tip de transport/ Cheltuielile clientului pentru transport/Pret

CTB.1/ Cheltuieli de transport pentru livrare in Bucuresti, valoare comanda sub 300 lei/15 lei

LGB.2/ Cheltuieli de transport pentru livrare in Bucuresti, valoare comanda peste 300 lei/Gratuit

CRP.30/ Cheltuieli de transport pentru livrare in provincie, colet 1 pana la 15 kg, valoare comanda sub 500 lei/23 lei

LGP.2/Cheltuieli  de transport pentru comanda livrata in provincie, valoare comanda  peste 500lei/ Gratuit

Indata ce ati hotarat asupra metodei de livrare, pentru finalizarea comenzii este necesar sa apasati butonul continuati, acesta conducandu-va la pagina optiunilor pentru plata comenzii.

 1. Optiunile de plata a comenzii

In functie de optiunea dumneavoastra de livrare, va oferim variantele :

 1. a) Plata online cu cardul. Cand ati ajuns la pasul in care alegeti cum sa platiti comanda, puteti alege plata cu cardul. Dupa ce verificam produsele, veti primi prin email factura de plata care contine in ea langa totalul facturii, link-ul de plata. Apasand pe butonul de plata din factura, veti fi redirectionat catre o pagina securizata unde trebuie sa completati detaliile cardului dumneavoastra. Datele cardului sunt in deplina siguranta pentru ca noi nu solicitam, nu retinem si nu utilizam nici o informatie despre cardurile folosite la plata online. Toate platile online sunt procesate in conditii de maxima securitate direct de catre Netopia – Mobilpay, procesatorul autorizat www.casaretro.com sau casaretro.ro
 2. b) Achitarea comenzii prin transfer bancar. Daca optati pentru aceasta varianta, achitarea se va putea face numai dupa ce veti primi informatiile necesare  (numarul si valoarea facturii, contul si banca) prin email. VA RUGAM sa achitati suma exacta, fara rotunjiri.
 3. c) Achitarea comenzii prin ramburs in momentul livrarii comenzii de catre curierul rapid la adresa pe care dumneavoastra ati inregistrat-o la crearea contului. La primirea comenzii veti regasi in colet in mod uzual factura fiscala, in care se regasesc datele furnizate de dumneavoastra, la crearea contului.

Va rugam sa furnizati date exacte si corecte, pentru a putea intocmi documentele fiscale corect (numele, prenumele, adresa), iar pentru a fi contactati de curier, numarul de telefon corect.

Pentru continuarea procesului de lansare a comenzii este necesar sa va exprimati acordul fata de termenii si conditiile in baza carora magazinul on-line www.casaretro.com sau casaretro.ro functioneaza, bifand casuta aflata in partea de jos a documentului.

 1. Inregistrarea comenzii
  Apasarea butonului continuare, va conduce la o ultima privire de ansamblu asupra comenzii pe cale de a fi efectuata. In cazul in care informatiile afisate sunt conforme cu dorinta dumneavoastra, apasarea butonului confirmare comanda va reprezenta lansarea de facto a comenzii dumneavoastra spre inregistrare.
  Dupa efectuarea acestui pas, comanda dumneavoastra va fi inregistrata automat urmand a fi prelucrata de noi, iar dumneavoastra veti primi la adresa de e-mail furnizata la crearea contului, un e-mail continand informatii despre comanda dumneavoastra.
 2. Confirmarea comenzii
  In termen de 2 zile lucratoare de la inregistrarea comenzii, va vom confirma prin e-mail existenta sortimentului si cantitatilor solicitate (doar in cazul in care datele personale inregistrate de dumneavoastra sunt complete si corecte)
  Astfel, daca sortimentul si cantitatile solicitate sunt disponibile, veti primi confirmarea comenzii precum si a sumei totala de plata (inclusiv taxele de transport), cu care ati fost de acord in momentul lansarii comenzii.
  In caz contrar, va vom informa daca produsele ori cantitatile dorite nu sunt disponibile. In aceasta situatie (comanda incompleta), confirmarea dumneavoastra conform careia acceptati comanda incompleta este obligatorie in termen de 24 de ore. Daca nu primim confirmarea dumneavoastra in termen de 24 ore, consideram ca nu sunteti de acord cu primirea comenzii incomplete iar comanda va fi anulata in integralitate.
 3. Termenul de livrare
  Va punem la dispozitie urmatoarele posibilitati:
  1. a) Toate produsele comandate sunt in stoc si nu doriti modificari ale comenzii.
  – Livrarea produselor comandate se va face in maxim 7 zile lucratoare de la confirmarea comenzii de catre Casa Retro*. De regula, termenul de livrare este de 2-3 zile, insa acesta se poate extinde si peste maximul de 7 zile, in perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Sarbatorile de iarna, Paste).

– Daca optati pentru plata cu cardul, termenul de livrare este de maxim 7 zile lucratoare de la data la care suma de plata intra integral in contul firmei Casa Retro*. De regula, termenul de livrare este de 2-3 zile, insa acesta se poate extinde si peste maximul de 7 zile, in perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Sarbatorile de iarna, Paste).
– Daca optati pentru plata prin transfer bancar, termenul de livrare este de maxim 7 zile lucratoare de la data la care suma de plata intra integral in contul firmei Casa Retro*. De regula, termenul de livrare este de 2-3 zile, insa acesta se poate extinde si peste maximul de 7 zile, in perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Sarbatorile de iarna, Paste).

 1. b) In comanda dumneavoastra apar modificari de sortiment si/sau cantitate
  – Pentru livrarea prin curier rapid cu plata prin ramburs, livrarea produselor comandate se va face in maxim 7 zile lucratoare de la confirmarea de catre dumneavoastra a acceptarii comenzii modificate. De regula, termenul de livrare este de 2-3 zile, insa acesta se poate extinde si peste maximul de 7 zile, in perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Sarbatorile de iarna, Paste).

– Daca optati pentru plata cu cardul, termenul de livrare este de maxim 7 zile lucratoare de la data la care suma de plata intra integral in contul firmei Casa Retro*. De regula, termenul de livrare este de 2-3 zile, insa acesta se poate extinde si peste maximul de 7 zile, in perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Sarbatorile de iarna, Paste).
– Daca optati pentru plata prin transfer bancar, termenul de livrare este de maxim 7 zile lucratoare de la data la care suma de plata intra integral in contul firmei Casa Retro*. De regula, termenul de livrare este de 2-3 zile, insa acesta se poate extinde si peste maximul de 7 zile, in perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Sarbatorile de iarna, Paste).

* In caz de forta majora, termenul de livrare poate suferi modificari. In alte cazuri speciale Casa Retro Export Import SRL isi rezerva dreptul de a extinde termenul de livrare de comun acord cu clientul.